• Rozgrzej piekarnik do 180°C.
• Rozpuść ser w mikrofalówce (lub w piekarniku).
• Dodaj jajko, śmietanę i mąkę kokosową, możesz też dodać sól i inne przyprawy.
• Wyrób ciasto tak, żeby wszystkie składniki dokładnie się połączyły.
• Podziel ciasto na pół i rozwałkuj między dwoma kawałkami papieru do pieczenia, formując dwie tortille.
• Wstaw do piekarnika na 10 minut.
• Przełóż tortille nadzieniem.
• Wstaw ponownie do piekarnika na około 5 minut, aż ser się rozpuści.
Nadzienie można urozmaicać według uznania (szynką, boczkiem, łososiem).
W prezentowanej przez nas wersji, quesadilla ma około 9 g węglowodanów (netto).
Tortilla:
150 g tartej mozzarelli
1 jajko
2 łyżki stołowe mąki kokosowej
1 łyżka stołowa śmietany
Nadzienie:
około 50-75 g tartego sera żółtego
1 pokrojona papryczka jalapeno
Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.