Poradnik dobrego życia

Naleśniki niskowęglowodanowe z bitą śmietaną i borówkami

Przygotowanie

1. Wymieszaj dokładnie składniki na ciasto w misce przy pomocy łyżki albo dużego widelca, a następnie odstaw na 5 minut.
2. Rozgrzej masło lub olej kokosowy na patelni. Smaż naleśniki na średnim ogniu po 3-4 minuty z każdej strony. Przewracaj ostrożnie, ponieważ twaróg może przywierać do patelni.
3. Podawaj z borówkami i bitą śmietaną.

Wartości odżywcze:
Tłuszcze: 76% / Białka: 18% / Węglowodany: 6%

Ilość węglowodanów w 1 porcji: 10 g

Naleśniki niskowęglowodanowe z bitą śmietaną i borówkami 25 minut

Składniki

60 g serka wiejskiego typu cottage cheese
1 jajko
½ łyżki stołowej proszku z łupiny babki śródziemnomorskiej
½ łyżki stołowej masła lub oleju kokosowego
2 łyżki stołowe borówek
bita śmietana

Chcesz wiedzieć więcej?

Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.