Poradnik dobrego życia

Kanapki z sałaty

Przygotowanie

1. Wybierz jędrne i sztywne liście sałaty – najlepsza będzie sałata rzymska.
2. Wypłucz sałatę pod bieżącą wodą i użyj jako zamiennika dla chleba. Użyj ulubionych dodatków do przygotowania kanapek.

Wskazówka:
Do kanapek możesz użyć również tuńczyka lub jajek. Wartości odżywcze dla jednej porcji są podane w przybliżeniu i zależą od użytych dodatków.

Wartości odżywcze:
Tłuszcze: 77% / Białka: 22% / Węglowodany: 2%

Ilość węglowodanów w 1 porcji: 2 g

Kanapki z sałaty 5 minut

Składniki

3 liście sałaty rzymskiej
masło
ser w plastrach
awokado
wędlina
pomidor

Chcesz wiedzieć więcej?

Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.