1. Nagrzej piekarnik do 175℃.
2. Usmaż boczek na maśle do chrupkości. Dodaj szpinak.
3. Ubij razem jajka i śmietanę, a następnie wlej do naczynia żaroodpornego nasmarowanego masłem.
4. Dodaj na wierzch boczek, szpinak i ser, a następnie piecz przez 25-30 minut.
5. Jako dodatek proponujemy surówkę z białej lub czerwonej kapusty lub inną kompozycję warzyw, które lubisz najbardziej.
Wartości odżywcze:
Tłuszcze: 79% / Białka: 19% / Węglowodany: 2%
Ilość węglowodanów w 1 porcji: 3 g
2 jajka
65 ml bitej śmietany
55 g świeżego szpinaku
40 g boczku lub kiełbasy pokrojonej w kostkę
40 g tartego sera żółtego
½ łyżki stołowej masła (do smażenia)
sól, pieprz
Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.