• Rozpuść ser w mikrofalówce (lub w piekarniku, w naczyniu żaroodpornym).
• Odczekaj około 30 sekund, aż ser minimalnie przestygnie i dodaj żółtko. Wymieszaj dokładnie łopatką.
• Podgrzej ponownie przez około 15 sekund.
• Rozwałkuj umieszczając ciasto między dwoma natłuszczonymi kawałkami papieru do pieczenia, na grubość około 0,5 cm.
• Pokrój we wstążki i wstaw do lodówki na około 4 godziny.
• Wrzuć keto makaron do wrzącej, posolonej wody na około 1-2 minuty.
• Odcedź i przelej zimną wodą (dzięki temu makaron nie będzie się kleił).
Podawaj ze swoim ulubionym sosem do makaronu.
Wartości odżywcze:
Tłuszcz: 23 g / Białko: 2 g / Węglowodany: 2 g
Keto makaron w nieugotowanej formie można przechowywać w lodówce, jednak nie polecamy robić tego zbyt długo (1-2 dni) ze względu na zawartość surowego żółtka.
120 g tartej mozzarelli
1 żółtko
Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.