Poradnik dobrego życia

Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym

Przygotowanie

  • Pokrój pierś z kurczaka w plastry, przypraw pieprzem, solą i rozmarynem.
  • Rozpuść kostkę rosołową w w około 150 ml wody na patelni, wrzuć posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki, a następnie duś pod przykryciem przez około 5-10 minut.
  • Przełóż kurczaka do sosu i duś do miękkości.
  • Dodaj jogurt i wymieszaj dokładnie.
  • Obsyp natką pietruszki i podawaj z ulubionymi warzywami.
Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym 24 minut

Składniki

na 2 porcje:
2 piersi z kurczaka
1/2 cebuli
1/2 kostki rosołowej
75 g jogurtu greckiego
natka pietruszki
rozmaryn
sól, pieprz

Chcesz wiedzieć więcej?

Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.