Kotlety jagnięce ze szparagami

kategoria: Dania główne , 20 minut łatwe
dieta keto

Składniki

Na 2 porcje:

  • 2 kotlety jagnięce (możesz też użyć baraniny)
  • 400 g szparagów
  • 3 łyżki masła lub oleju kokosowego
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Rozgrzej tłuszcz na patelni, połóż kotlety.
  2. Przykryj i smaż pod przykryciem do zrumienienia z jednej strony, około 8-10 minut.
  3. Przewróć kotlety, dodaj szparagi i smaż kolejne 8-10 minut do czasu aż szparagi zmiękną.
  4. Zdejmij z ognia, przypraw solą i pieprzem do smaku.

Składniki odżywcze

Tłuszcze: 0% / Białka: 0% / Węglowodany: 0%
Ilość węglowowanów w 1 porcji: 7 g


Ketodietetyk