Poradnik dobrego życia

Kotlety jagnięce ze szparagami

Przygotowanie

  • Rozgrzej tłuszcz na patelni, połóż kotlety.
  • Przykryj i smaż pod przykryciem do zrumienienia z jednej strony, około 8-10 minut.
  • Przewróć kotlety, dodaj szparagi i smaż kolejne 8-10 minut do czasu aż szparagi zmiękną.
  • Zdejmij z ognia, przypraw solą i pieprzem do smaku.

Jedna porcja zawiera 7 g węglowodanów.

Kotlety jagnięce ze szparagami 20 minut

Składniki

na 2 porcje:
2 kotlety jagnięce (możesz też użyć baraniny)
400 g szparagów
3 łyżki masła lub oleju kokosowego
sól, pieprz

Chcesz wiedzieć więcej?

Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.