Poradnik dobrego życia

Keto burger

Przygotowanie

  • Wymieszaj w misce mięso, parmezan i przyprawy, a następnie uformuj z nich kotlety.
  • Pokrój pomidor w plastry.
  • Smaż burgery na smalcu po około 5 minut z każdej strony. Po przewróceniu kotletów połóż na nich plaster sera.
  • Na drugiej patelni rozgrzej masło i obsmaż boczek oraz przygotuj jajka sadzone.
  • Układaj warstwami: sałatę, kotlet, pomidor, jajko, boczek.

Jeden burger w takiej konfiguracji zawiera tylko 3 g węglowodanów.

Keto burger 20 minut

Składniki

Na 2 burgery:

Kotlety:
250 g mielonego mięsa wołowego
25 g parmezanu
sól, pieprz

Dodatki:
1 pomidor
żółty ser w plastrach
sałata
100 g boczku
2 jajka

Chcesz wiedzieć więcej?

Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.