Poradnik dobrego życia

Omlet z pieczarkami

Przygotowanie

1. Rozbij jajka w misce, dodaj szczyptę soli i pieprzu. Roztrzep mocno jajka widelcem.
2. Rozpuść masło na patelni i wlej ciasto.
3. Gdy omlet zacznie się ścinać, posyp go z wierzchu serem, dodaj pieczarki i cebulę.
4. Używając łopatki złóż omlet na pół. Gdy będzie zaczynał brązowieć od spodu, przełóż na talerz.

Wartości odżywcze:
Tłuszcze: 75% / Białka: 23% / Węglowodany: 2%

Ilość węglowodanów w jednej porcji: 2 g

Omlet z pieczarkami 15 minut

Składniki

3 jajka
25 g masła do smażenia
25 g tartego sera żółtego
¼ cebuli
2-3 pieczarki
sól, pieprz

Chcesz wiedzieć więcej?

Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.