Nasi przodkowie idealnie trafili z tym daniem. Ma dużo tłuszczu, błonnika i praktycznie żadnych węglowodanów.
Bigos możesz podzielić na porcje i zamrozić w woreczkach, będziesz miał gotowy do odgrzania na szybko, pyszny obiad.
na 8 porcji:
1,5 kg kiszonej kapusty
mała główka białej kapusty
1 kg mięsa (może być mieszane, wołowina i wieprzowina w równych proporcjach), pokrojonego w kostkę
1 pęto kiełbasy pokrojonej w kostkę
150 g boczku pokrojonego w kostkę
2 średnie cebule
garść suszonych grzybów
100 g przecieru pomidorowego
150 ml czerwonego wytrawnego wina
2 liście laurowe
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka kminku
sól, pieprz
Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.