Śniadaniowy przebój od lat. Prosty, syty i smaczny.
1. Rozpuść masło na patelni na średnim ogniu. Uważaj, żeby się nie przypaliło.
2. Roztrzep jajka na patelni i smaż przez 1-2 minuty, aż zetną się do takiego stopnia, jaki lubisz.
Wskazówka:
Jajecznicę można wzbogacić najróżniejszymi dodatkami: boczkiem, kiełbasą, świeżą mozzarellą albo szczypiorkiem.
Wartości odżywcze:
Tłuszcze: 67% / Białka: 24% / Węglowodany: 1%
Ilość węglowodanów w 1 porcji: 1 g
3 jajka
60 g masła
sól, pieprz
dodatki (boczek, kiełbasa, szczypiorek, cebula)
Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.