Poradnik dobrego życia

Nadziewana papryka z kurczakiem i serem

Przygotowanie

  • Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  • Przekrój paprykę wzdłuż i dokładnie oczyść z nasion.
  • Oczyść i pokrój pierś z kurczaka w kostkę. Pokrój też pieczarki, poszatkuj cebulę.
  • Obsmaż kurczaka, pieczarki i cebulę na patelni, dodaj sól i pieprz.
  • Po ostudzeniu nadziewaj papryki, dodając natkę pietruszki i układając na wierzchu plaster sera.
  • Wstaw papryki do piekarnika na około 25 minut.
Nadziewana papryka z kurczakiem i serem 40 minut

Składniki

na 4 porcje:
1 duża pierś z kurczaka
2 papryki
100 g pieczarek
żółty ser w plastrach
1/2 cebuli
natka pietruszki
sól, pieprz

Chcesz wiedzieć więcej?

Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.