1. Wymieszaj wszystkie składniki na małej patelni lub w rondlu i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj do osiągnięcia odpowiadającej Ci konsystencji (nie dłużej niż 2 minuty).
2. Podawaj z masłem lub dodatkowym mlekiem kokosowym albo borówkami.
Wskazówka:
Możesz przygotować większą ilość suchej owsianki i przechowywać ją w słoiku, wówczas przygotowanie takiego śniadania zajmie jeszcze mniej czasu.
Wartości odżywcze:
Tłuszcze: 88% / Białka: 6% / Węglowodany: 4%
Ilość węglowodanów w jednej porcji: 7 g
250 ml mleka kokosowego lub migdałowego
1 łyżka stołowa nasion lnu
1 łyżka stołowa nasion chia
1 łyżka stołowa nasion słonecznika
szczypta soli
Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.