1. Obierz i posiekaj drobno cebulę.
2. Pokrój bakłażan i ser w 2 cm kostkę
3. Obsmaż cebulę na średnim ogniu. Dodaj ser i bakłażan – smaż do momentu, aż delikatnie zbrązowieją. Dodaj sól i pieprz.
4. Usmaż jajka na oddzielnej patelni. Można je podawać z niewielką ilością sosu Worcestershire.
Wartości odżywcze:
Tłuszcze: 68% / Białka: 23% / Węglowodany: 8%
Ilość węglowodanów w 1 porcji: 9 g
½ bakłażana
½ łyżki stołowej oliwy z oliwek
55 g sera halloumi lub mozzarelli
¼ cebuli
1-2 jajka
½ łyżki stołowej masła
opcjonalnie: ½ łyżeczki sosu Worcestershire
Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.