Poradnik dobrego życia

Krewetki w tempurze

Przygotowanie

  • Oczyść krewetki i nabij wzdłuż na patyczki do szaszłyków.
  • Wymieszaj w misce mąkę migdałową, łupinę babki jajowatej, sól i pieprz.
  • Roztrzep jajko w drugiej misce.
  • Obtocz krewetki w jajku, a następnie w panierce.
  • Smaż na głębokim oleju do zrumienienia.
  • Odsącz nadmiar oleju na ręczniku papierowym.

Krewetki można podać razem z sałatką i ulubionym dipem. Do panierki możesz także użyć mielonego czosnku.

Krewetki w tempurze 15 minut

Składniki

200 g surowych krewetek
1 jajko
50 g mąki migdałowej
5 g łupiny babki jajowatej
sól
pieprz

 

Chcesz wiedzieć więcej?

Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.