Bakłażan z jajkami

kategoria: Śniadania , 20 minut łatwe
dieta keto

Składniki

  • ½ bakłażana
  • ½ łyżki stołowej oliwy z oliwek
  • 55 g sera halloumi lub mozzarelli
  • ¼ cebuli
  • 1-2 jajka
  • ½ łyżki stołowej masła
  • opcjonalnie: ½ łyżeczki sosu Worcestershire

Przygotowanie

  1. Obierz i posiekaj drobno cebulę.
  2. Pokrój bakłażan i ser w 2 cm kostkę
  3. Obsmaż cebulę na średnim ogniu. Dodaj ser i bakłażan – smaż do momentu, aż delikatnie zbrązowieją. Dodaj sól i pieprz.
  4. Usmaż jajka na oddzielnej patelni. Można je podawać z niewielką ilością sosu Worcestershire.

Składniki odżywcze

Tłuszcze: 68% / Białka: 23% / Węglowodany: 8%
Ilość węglowowanów w 1 porcji: 9 g


Ketodietetyk