Bakłażan z jajkami
Składniki
- ½ bakłażana
- ½ łyżki stołowej oliwy z oliwek
- 55 g sera halloumi lub mozzarelli
- ¼ cebuli
- 1-2 jajka
- ½ łyżki stołowej masła
- opcjonalnie: ½ łyżeczki sosu Worcestershire
Przygotowanie
- Obierz i posiekaj drobno cebulę.
- Pokrój bakłażan i ser w 2 cm kostkę
- Obsmaż cebulę na średnim ogniu. Dodaj ser i bakłażan – smaż do momentu, aż delikatnie zbrązowieją. Dodaj sól i pieprz.
- Usmaż jajka na oddzielnej patelni. Można je podawać z niewielką ilością sosu Worcestershire.
Składniki odżywcze
Tłuszcze: 68% / Białka: 23% / Węglowodany: 8%
Ilość węglowowanów w 1 porcji: 9 g