Jajecznica z dodatkami

kategoria: Śniadania , 5 minut łatwe
dieta keto

Składniki

  • 3 jajka
  • 60 g masła
  • sól, pieprz
  • dodatki (boczek, kiełbasa, szczypiorek, cebula)

Przygotowanie

Śniadaniowy przebój od lat. Prosty, syty i smaczny.

  1. Rozpuść masło na patelni na średnim ogniu. Uważaj, żeby się nie przypaliło.
  2. Roztrzep jajka na patelni i smaż przez 1-2 minuty, aż zetną się do takiego stopnia, jaki lubisz.

Wskazówka:

Jajecznicę można wzbogacić najróżniejszymi dodatkami: boczkiem, kiełbasą, świeżą mozzarellą albo szczypiorkiem.


Składniki odżywcze

Tłuszcze: 67% / Białka: 24% / Węglowodany: 1%
Ilość węglowowanów w 1 porcji: 1 g


Ketodietetyk