Złocista keto granola
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 150°C. Posiekaj orzechy w robocie kuchennym lub przy pomocy ostrego noża. Wymieszaj wszystkie składniki w misce.
- Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika na około 20 minut. Pilnuj, aby orzechy i ziarna się nie przypaliły.
- Wyjmij z piekarnika i przemieszaj dokładnie. Wstaw do piekarnika na kolejne 20 minut. Kiedy granola będzie prawie sucha, wyłącz piekarnik i poczekaj aż wystygnie, pozostawiając blachę z granolą w środku.
- Podawaj z pełnotłustym greckim jogurtem i odrobiną wanilii. Możesz również dodać śmietanę. Granola jest bardzo odżywcza i syta.
Wskazówka:
Jeśli nie możesz jeść orzechów – dodaj więcej ziaren i wiórków kokosowych. Najważniejsze w granoli są proporcje między suchymi, a płynnymi składnikami – powinny być mniej więcej równe.
Składniki odżywcze
Tłuszcze: 76 g / Białka: 9 g / Węglowodany: 11 g
Ilość węglowowanów w 1 porcji: 9.26 g