Przygotowanie
Nadzienie:
- Wymieszaj czosnek, paprykę, chili, kmin rzymski, sól i pieprz w miseczce.
- Poszatkuj cebulę.
- Rozgrzej patelnię i obsmaż cebulę na maśle.
- Dodaj mięso i obsmażaj je, rozdrabniając.
- Gdy mięso zbrązowieje, dodaj przyprawy i wodę (wlewaj ją ostrożnie, w zależności od mięsa, może być jej potrzebne znacznie mniej), a następnie wymieszaj dokładnie.
Taco:
- Rozgrzej piekarnik do 180°C. Rozpuść ser w mikrofalówce (lub w piekarniku, w naczyniu żaroodpornym).
- Dodaj serek śmietankowy i wymieszaj dokładnie.
- Dodaj łupiny babki jajowatej i mąkę migdałową, a następnie wyrób ciasto.
- Podziel na 4 części i uformuj 4 placki na papierze do pieczenia.
- Wstaw do piekarnika na 6-8 minut.
Do nadzienia możesz też dodać inne ulubione składniki – obsmażaną paprykę, pomidory lub ser, jednak pamiętaj, że podniesie to ilość węglowodanów w jednej porcji.
Składniki odżywcze
Tłuszcze: 0 g / Białka: 0 g / Węglowodany: 0 g
Ilość węglowowanów w 1 porcji: 5 g