Poradnik dobrego życia

Jajecznica po meksykańsku

Przygotowanie

1. Posiekaj drobno cebulę, jalapeno i pomidora. Smaż na maśle przez 3 minuty na średnim ogniu.
2. Wbij i mieszaj jajka przez 2 minuty, następnie dodaj ser.

Wartości odżywcze:
Tłuszcze: 69% / Białka: 28% / Węglowodany: 3%

Ilość węglowodanów w 1 porcji: 3 g

Jajecznica po meksykańsku 15 minut

Składniki

3 jajka
½ pęczka szczypiorku
7-10 marynowanych papryczek jalapeno
½ drobno pokrojonego pomidora
50 g tartego sera
1 łyżka masła do smażenia
sól, pieprz

Chcesz wiedzieć więcej?

Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.