Łódeczki z jajek nadziewane awokado i boczkiem

kategoria: Śniadania , 15 minut łatwe
dieta keto

Składniki

  • 1 jajko na twardo
  • ¼ awokado
  • ½ łyżki stołowej oliwy z oliwek
  • 30 g boczku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Ugotuj jajka na twardo, przestudź i przekrój wzdłuż na pół.
  2. Wyjmij żółtko ze środka i ugnieć z awokado, oliwą, solą i pieprzem na pastę.
  3. Obsmaż boczek do chrupkości w piekarniku (5-7 minut, 180°C) lub na patelni.
  4. Nadziej jajka pastą, a na górze ustaw żagiel z boczku.

Składniki odżywcze

Tłuszcze: 79% / Białka: 19% / Węglowodany: 1%
Ilość węglowowanów w 1 porcji: 2 g


Ketodietetyk