Jajka z boczkiem
Składniki
- 2 jajka
- 40 g boczku w plastrach
- pomidorki koktajlowe (opcjonalnie)
- natka pietruszki (opcjonalnie)
Przygotowanie
Nieśmiertelny klasyk. Proponujemy wersję ze smażonymi pomidorkami koktajlowymi i przyprawami. Możesz użyć tylu jajek, ile potrzebujesz, aby poczuć się syty. Jeśli to możliwe, postaraj się aby boczek miał jak najmniej sztucznych dodatków.
- Usmaż boczek na patelni na chrupko i odłóż na talerz.
- Usmaż jajka na tłuszczu wytopionym z boczku. Przekrój pomidorki koktajlowe na pół i podsmaż je w tym samym czasie.
- Dodaj sól i pieprz do smaku.
Składniki odżywcze
Tłuszcze: 73% / Białka: 26% / Węglowodany: 1%
Ilość węglowowanów w 1 porcji: 0 g