Poradnik dobrego życia

Chrupiąca pierś z kurczaka

Przygotowanie

  • Umyj kurczaka i pokrój w paski, dopraw solą i pieprzem.
  • Ubij białko w misce i obtocz kurczaka.
  • Zetrzyj drobno parmezan i obtocz w nim kurczaka.
  • Ułóż kurczaka na papierze do pieczenia i wstaw do piekarnika (200°C) na 20 minut, do zbrązowienia.
  • Przygotuj sałatkę.
  • Wymieszaj musztardę, ocet balsamiczny i oliwę w miseczce.
  • Układaj kurczaka na sałatce i polej przygotowanym sosem.

Sałatka zawiera około 8 g węglowodanów.

Chrupiąca pierś z kurczaka 30 minut

Składniki

150 g piersi z kurczaka
75 g tartego parmezanu
1 białko z jajka
mieszanka sałat (dowolnie)
4 pomidorki koktajlowe
1/2 ogórka
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka oliwy
1 łyżka musztardy
sól, pieprz

 

Chcesz wiedzieć więcej?

Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.