Niskowęglowodanowa owsianka
Składniki
- 250 ml mleka kokosowego lub migdałowego
- 1 łyżka stołowa nasion lnu
- 1 łyżka stołowa nasion chia
- 1 łyżka stołowa nasion słonecznika
- szczypta soli
Przygotowanie
- Wymieszaj wszystkie składniki na małej patelni lub w rondlu i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj do osiągnięcia odpowiadającej Ci konsystencji (nie dłużej niż 2 minuty).
- Podawaj z masłem lub dodatkowym mlekiem kokosowym albo borówkami.
Wskazówka:
Możesz przygotować większą ilość suchej owsianki i przechowywać ją w słoiku, wówczas przygotowanie takiego śniadania zajmie jeszcze mniej czasu.
Składniki odżywcze
Tłuszcze: 88% / Białka: 6% / Węglowodany: 4%
Ilość węglowowanów w 1 porcji: 7 g