Nadziewane jajka
Składniki
- 4 jajka
- sól i pieprz
- nadzienie (propozycje poniżej)
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 200°C.
- Umieść papilotki w formie do muffinek. Jajka łatwo przywierają do prawie wszystkich powierzchni, z wyjątkiem silikonu.
- Rozbij po jednym jajku do każdej foremki i dodaj nadzienie.
- Przypraw do smaku.
- Wstaw do piekarnika i piecz przez około 15 minut.
Nadzienie 1: kruszony ser feta, oliwki bez pestek, zioła
Nadzienie 2: wędzony łosoś, koperek, pietruszka lub estragon
Nadzienie 3: kiełbasa lub boczek, szczypiorek
Nadzienie jest polem do popisu dla Twojej wyobraźni – możesz użyć szynki, indyka, boczku, salami, wszelkich rodzajów sera, awokado, pomidorków koktajlowych, papryki albo cebuli.
Składniki odżywcze
Tłuszcze: 83% / Białka: 13% / Węglowodany: 4%
Ilość węglowowanów w 1 porcji: 6 g