Nadziewana papryka z kurczakiem i serem
Składniki
Na 4 porcje:
- 1 duża pierś z kurczaka
- 2 papryki
- 100 g pieczarek
- żółty ser w plastrach
-
½ cebuli
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
- Przekrój paprykę wzdłuż i dokładnie oczyść z nasion.
- Oczyść i pokrój pierś z kurczaka w kostkę. Pokrój też pieczarki, poszatkuj cebulę.
- Obsmaż kurczaka, pieczarki i cebulę na patelni, dodaj sól i pieprz.
- Po ostudzeniu nadziewaj papryki, dodając natkę pietruszki i układając na wierzchu plaster sera.
- Wstaw papryki do piekarnika na około 25 minut.
Składniki odżywcze
Tłuszcze: 0% / Białka: 0% / Węglowodany: 0%
Ilość węglowowanów w 1 porcji: 0 g