Keto puree
Składniki
Na 3 porcje:
- 1 średni kalafior
- łyżka stołowa jogurtu greckiego
- ¼ łyżeczki mielonego czosnku
- 25 g mielonego parmezanu (opcjonalnie)
- 3 łyżki stołowe masła
- szczypiorek (do posypania)
Przygotowanie
- Umyj i pokrój kalafior na niewielkie cząstki.
- Zagotuj wodę w garnku i wrzuć kalafior.
- Gotuj około 7 minut lub nieco dłużej (w zależności od konsystencji jaką lubisz).
- Odcedź i osusz dokładnie ugotowany kalafior ręcznikami papierowymi.
- Ugnieć kalafior oraz pozostałe składniki na gładkie puree.
- Posyp szczypiorkiem.
Składniki odżywcze
Tłuszcze: 0% / Białka: 0% / Węglowodany: 0%
Ilość węglowowanów w 1 porcji: 8 g