1. Oddziel białka od żółtek. Ubij w misce białka z solą na sztywno (możesz użyć miksera).
2. W oddzielnej misce wymieszaj żółtka, olej kokosowy i mleko kokosowe.
3. Dodaj mąkę kokosową oraz proszek do pieczenia i zmiksuj na gładką masę.
4. Dodaj do ciasta ostrożnie ubite białka. Odstaw na 5 minut.
5. Smaż na maśle lub oleju kokosowym przez kilka minut z każdej strony, na średnim ogniu.
6. Podawaj z roztopionym masłem lub borówkami.
Wartości odżywcze:
Tłuszcze: 70% / Białka: 17% / Węglowodany: 7%
Ilość węglowodanów w 1 porcji: 7 g
na 2 porcje:
3 jajka
¼ filiżanki mąki kokosowej
90 ml mleka kokosowego
1 łyżka roztopionego oleju kokosowego
szczypta soli
½ łyżeczki proszku do pieczenia
masło lub olej kokosowy do smażenia
Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.