Śniadaniowa kanapka
Składniki
Na 2 porcje:
- 4 jajka
- 2 łyżki stołowe masła
- 2-4 plasterki szynki, salami lub innej wędliny
- 2-4 plastry sera
- sól, pieprz
- opcjonalnie kilka kropli tabasco lub sosu Worcestershire
Przygotowanie
- Rozbij skorupkę i usmaż jajka z obu stron na średnim ogniu, dodaj sól i pieprz.
- Ułóż warstwami: jajko, szynkę, ser i znów jajko.
- Możesz użyć kilku kropli tabasco lub sosu Worcestershire do smaku.
Wskazówka:
Zamiast szynki możesz użyć dowolnej wędliny lub boczku. Uzupełnieniem kanapki śniadaniowej może być sałata lub awokado.
Składniki odżywcze
Tłuszcze: 72% / Białka: 27% / Węglowodany: 1%
Ilość węglowowanów w 1 porcji: 0 g