Przygotowanie
- Obsmaż cebulę i czosnek, dodaj i obsmaż mięso. Dodaj sól, pieprz i zioła.
- Dodaj przecier pomidorowy i wodę. Zmniejsz ogień i gotuj przez około 20 minut.
- Rozgrzej piekarnik do 175°C. Wymieszaj wszystkie składniki na ciasto mikserem lub widelcem.
- Natłuść tortownicę i wyłóż papierem do pieczenia. Rozmieść ciasto, formując wysoki brzeg.
- Wstaw ciasto do piekarnika na 10-15 minut. Po upływie tego czasu wyjmij je i nałóż do środka nadzienie. Wymieszaj oba rodzaje sera i dodaj na górę. Piecz przez około 30-40 minut na niższej półce piekarnika.
Składniki odżywcze
Tłuszcze: 71 g / Białka: 24 g / Węglowodany: 3 g
Ilość węglowowanów w 1 porcji: 5 g