Keto burger
Składniki
Na 2 burgery:
Kotlety:
- 250 g mielonego mięsa wołowego
- 25 g parmezanu
- sól, pieprz
Dodatki:
- 1 pomidor
- żółty ser w plastrach
- sałata
- 100 g boczku
- 2 jajka
Przygotowanie
- Wymieszaj w misce mięso, parmezan i przyprawy, a następnie uformuj z nich kotlety.
- Pokrój pomidor w plastry.
- Smaż burgery na smalcu po około 5 minut z każdej strony. Po przewróceniu kotletów połóż na nich plaster sera.
- Na drugiej patelni rozgrzej masło i obsmaż boczek oraz przygotuj jajka sadzone.
- Układaj warstwami: sałatę, kotlet, pomidor, jajko, boczek.
Składniki odżywcze
Tłuszcze: 0% / Białka: 0% / Węglowodany: 0%
Ilość węglowowanów w 1 porcji: 3 g