Chrupiąca pierś z kurczaka

kategoria: Dania główne , 30 minut średnio-trudne
dieta keto

Składniki

  • 150 g piersi z kurczaka
  • 75 g tartego parmezanu
  • 1 białko z jajka
  • mieszanka sałat (dowolnie)
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • ½ ogórka
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka musztardy
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Umyj kurczaka i pokrój w paski, dopraw solą i pieprzem.
  2. Ubij białko w misce i obtocz kurczaka.
  3. Zetrzyj drobno parmezan i obtocz w nim kurczaka.
  4. Ułóż kurczaka na papierze do pieczenia i wstaw do piekarnika (200°C) na 20 minut, do zbrązowienia.
  5. Przygotuj sałatkę.
  6. Wymieszaj musztardę, ocet balsamiczny i oliwę w miseczce.
  7. Układaj kurczaka na sałatce i polej przygotowanym sosem.

Składniki odżywcze

Tłuszcze: 0% / Białka: 0% / Węglowodany: 0%
Ilość węglowowanów w 1 porcji: 8 g


Ketodietetyk