Chrupiąca pierś z kurczaka
Składniki
- 150 g piersi z kurczaka
- 75 g tartego parmezanu
- 1 białko z jajka
- mieszanka sałat (dowolnie)
- 4 pomidorki koktajlowe
-
½ ogórka
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka musztardy
- sól, pieprz
Przygotowanie
- Umyj kurczaka i pokrój w paski, dopraw solą i pieprzem.
- Ubij białko w misce i obtocz kurczaka.
- Zetrzyj drobno parmezan i obtocz w nim kurczaka.
- Ułóż kurczaka na papierze do pieczenia i wstaw do piekarnika (200°C) na 20 minut, do zbrązowienia.
- Przygotuj sałatkę.
- Wymieszaj musztardę, ocet balsamiczny i oliwę w miseczce.
- Układaj kurczaka na sałatce i polej przygotowanym sosem.
Składniki odżywcze
Tłuszcze: 0% / Białka: 0% / Węglowodany: 0%
Ilość węglowowanów w 1 porcji: 8 g