Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 200°C. Poszatkuj drobno kapustę.
- Na dużej patelni obsmaż kapustę w maśle do miękkości (około 10 minut). Uważaj, by się nie przypaliła.
- Dodaj przyprawy i ocet winny, wymieszaj i przesmaż jeszcze przez 2-3 minuty, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego.
- Dodaj masła i obsmaż mięso, aż odparuje większość płynu. Zdejmij z ognia, dodaj sól i pieprz.
- Dodaj mięso i ⅔ sera do kapusty i wymieszaj.
- Pozostałym serem posyp zapiekankę z wierzchu.
- Wstaw do piekarnika na 15-20 minut.
- Podawaj z ulubioną sałatką i warzywami.
Składniki odżywcze
Tłuszcze: 0 g / Białka: 0 g / Węglowodany: 0 g
Ilość węglowowanów w 1 porcji: 8 g