Naleśniki niskowęglowodanowe z bitą śmietaną i borówkami
Składniki
- 60 g serka wiejskiego typu cottage cheese
- 1 jajko
- ½ łyżki stołowej proszku z łupiny babki śródziemnomorskiej
- ½ łyżki stołowej masła lub oleju kokosowego
- 2 łyżki stołowe borówek
- bita śmietana
Przygotowanie
- Wymieszaj dokładnie składniki na ciasto w misce przy pomocy łyżki albo dużego widelca, a następnie odstaw na 5 minut.
- Rozgrzej masło lub olej kokosowy na patelni. Smaż naleśniki na średnim ogniu po 3-4 minuty z każdej strony. Przewracaj ostrożnie, ponieważ twaróg może przywierać do patelni.
- Podawaj z borówkami i bitą śmietaną.
Składniki odżywcze
Tłuszcze: 76% / Białka: 18% / Węglowodany: 6%
Ilość węglowowanów w 1 porcji: 10 g