Gofry bananowe
Składniki
Na 4 porcje:
- 1 dojrzały banan
- 2 jajka
- 100 ml mąki migdałowej
- 100 ml mleka kokosowego
- ½ łyżki stołowej proszku z łupiny babki śródziemnomorskiej
- ½ szczypty soli
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii
- ½ łyżeczki mielonego cynamonu
- olej kokosowy lub masło (do smażenia)
Przygotowanie
- Zmiksuj wszystkie składniki i odstaw na chwilę.
- Smaż w gofrownicy lub na patelni używając masła lub oleju kokosowego.
- Podawaj z bitą śmietaną (może być kokosowa), borówkami lub masłem.
Składniki odżywcze
Tłuszcze: 0% / Białka: 0% / Węglowodany: 0%
Ilość węglowowanów w 1 porcji: 8 g