1. Pokrój ser i boczek w kostkę.
2. Rozgrzej oliwę na średnim ogniu, dodaj ser, szczypiorek i boczek. Smaż do zbrązowienia.
3. Wymieszaj w misce jajka, pietruszkę, sól i pieprz.
4. Wlej zawartość miski na wierzch boczku i sera. Zmniejsz ogień, dodaj oliwki i mieszaj przez kilka minut.
5. Jajecznicę możesz podać na sałacie.
Wskazówka:
Zamiast halloumi możesz użyc innego gatunku sera – mozzarelli lub fety. Pamiętaj, że topią się znacznie szybciej i dlatego powinieneś dodać je dopiero na końcu.
Wartości odżywcze:
Tłuszcze: 76% / Białka: 22% / Węglowodany: 2%
Ilość węglowodanów w 1 porcji: 2 g
na 2 porcje:
5-6 jajek
125 g boczku pokrojonego w kostkę
100 g sera halloumi pokrojonego w kostkę
pęczek szczypiorku
garść posiekanej natki pietruszki
½ filiżanki oliwek bez pestek
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
sól, pieprz
Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.