Krewetki w tempurze
Składniki
- 200 g surowych krewetek
- 1 jajko
- 50 g mąki migdałowej
- 5 g łupiny babki jajowatej
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Oczyść krewetki i nabij wzdłuż na patyczki do szaszłyków.
- Wymieszaj w misce mąkę migdałową, łupinę babki jajowatej, sól i pieprz.
- Roztrzep jajko w drugiej misce.
- Obtocz krewetki w jajku, a następnie w panierce.
- Smaż na głębokim oleju do zrumienienia.
- Odsącz nadmiar oleju na ręczniku papierowym.
Krewetki można podać razem z sałatką i ulubionym sosem. Do panierki możesz także użyć mielonego czosnku.
Składniki odżywcze
Tłuszcze: 0% / Białka: 0% / Węglowodany: 0%
Ilość węglowowanów w 1 porcji: 0 g