Krewetki w tempurze

kategoria: Dania główne , 15 minut łatwe
dieta keto

Składniki

  • 200 g surowych krewetek
  • 1 jajko
  • 50 g mąki migdałowej
  • 5 g łupiny babki jajowatej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Oczyść krewetki i nabij wzdłuż na patyczki do szaszłyków.
  2. Wymieszaj w misce mąkę migdałową, łupinę babki jajowatej, sól i pieprz.
  3. Roztrzep jajko w drugiej misce.
  4. Obtocz krewetki w jajku, a następnie w panierce.
  5. Smaż na głębokim oleju do zrumienienia.
  6. Odsącz nadmiar oleju na ręczniku papierowym.

Krewetki można podać razem z sałatką i ulubionym sosem. Do panierki możesz także użyć mielonego czosnku.


Składniki odżywcze

Tłuszcze: 0% / Białka: 0% / Węglowodany: 0%
Ilość węglowowanów w 1 porcji: 0 g


Ketodietetyk