Krewetki w tempurze
Ingredients
- 200 g surowych krewetek
- 1 jajko
- 50 g mąki migdałowej
- 5 g łupiny babki jajowatej
- sól
- pieprz
Instructions
- Oczyść krewetki i nabij wzdłuż na patyczki do szaszłyków.
- Wymieszaj w misce mąkę migdałową, łupinę babki jajowatej, sól i pieprz.
- Roztrzep jajko w drugiej misce.
- Obtocz krewetki w jajku, a następnie w panierce.
- Smaż na głębokim oleju do zrumienienia.
- Odsącz nadmiar oleju na ręczniku papierowym.
Krewetki można podać razem z sałatką i ulubionym sosem. Do panierki możesz także użyć mielonego czosnku.
Nutrition Facts
Fat: 0% / Protein: 0% / Carbohydrate: 0%
Carbohydrates per serving: 0 g