Nadziewana papryka z kurczakiem i serem
Ingredients
Na 4 porcje:
- 1 duża pierś z kurczaka
- 2 papryki
- 100 g pieczarek
- żółty ser w plastrach
-
½ cebuli
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Instructions
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
- Przekrój paprykę wzdłuż i dokładnie oczyść z nasion.
- Oczyść i pokrój pierś z kurczaka w kostkę. Pokrój też pieczarki, poszatkuj cebulę.
- Obsmaż kurczaka, pieczarki i cebulę na patelni, dodaj sól i pieprz.
- Po ostudzeniu nadziewaj papryki, dodając natkę pietruszki i układając na wierzchu plaster sera.
- Wstaw papryki do piekarnika na około 25 minut.
Nutrition Facts
Fat: 0% / Protein: 0% / Carbohydrate: 0%
Carbohydrates per serving: 0 g