Poradnik dobrego życia

Keto tapas

Przygotowanie

1. Pokrój sery, wędliny i warzywa w paski lub kostkę.
2. Przekrój awokado na pół i podziel na cząstki.
3. Wymieszaj 120 ml majonezu, łyżeczkę mielonej papryki i dodaj kilka kropli soku z cytryny.
4. Podawaj na cząstkach awokado.

Zawartość węglowodanów w jednej porcji w tym przepisie zależy od tego, ile zjemy. 😉

Keto tapas 10 minut

Składniki

zestaw serów (mozzarella, cheddar, gouda, parmezan)
zestaw wędlin (szynka, kiełbasa, salami)
ogórek, papryka, rzodkiewka, ogórek konserwowy
awokado z papryką i majonezem
orzechy: makadamia, brazylijskie, włoskie, laskowe
świeża bazylia

Chcesz wiedzieć więcej?

Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.