Nieśmiertelny klasyk. Proponujemy wersję ze smażonymi pomidorkami koktajlowymi i przyprawami. Możesz użyć tylu jajek, ile potrzebujesz, aby poczuć się syty. Jeśli to możliwe, postaraj się aby boczek miał jak najmniej sztucznych dodatków.
1. Usmaż boczek na patelni na chrupko i odłóż na talerz.
2. Usmaż jajka na tłuszczu wytopionym z boczku. Przekrój pomidorki koktajlowe na pół i podsmaż je w tym samym czasie.
3. Dodaj sól i pieprz do smaku.
Wartości odżywcze:
Tłuszcze: 73% / Białka: 26% / Węglowodany: 1%
Ilość węglowodanów w 1 porcji: 0 g
2 jajka
40 g boczku w plastrach
pomidorki koktajlowe (opcjonalnie)
natka pietruszki (opcjonalnie)
Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.