Poradnik dobrego życia

Jajeczne muffinki

Przygotowanie

1. Rozgrzej piekarnik do 175°C.
2. Posiekaj szczypiorek i pokrój boczek.
3. Wymieszaj jajka z solą, pieprzem, pesto i serem.
4. Umieść ciasto w foremkach do muffinek, dodaj boczek lub salami.
5. Piecz przez 15-20 minut, w zależności od rozmiaru foremek.

Wartości odżywcze:
Tłuszcze: 71% / Białka: 27% / Węglowodany: 2%

Ilość węglowodanów w 1 porcji: 2g

Jajeczne muffinki 25 minut

Składniki

3 jajka
½ pęczka szczypiorku
2-4 plasterki salami lub boczku
50 g tartego sera
½ łyżki stołowej czerwonego lub zielonego pesto (opcjonalnie)
sól, pieprz

Chcesz wiedzieć więcej?

Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.