Frittata ze świeżym szpinakiem

category: Dania główne , Śniadania , 40 minutes moderate
dieta keto

Ingredients

  • 2 jajka
  • 65 ml bitej śmietany
  • 55 g świeżego szpinaku
  • 40 g boczku lub kiełbasy pokrojonej w kostkę
  • 40 g tartego sera żółtego
  • ½ łyżki stołowej masła (do smażenia)
  • sól, pieprz

Instructions

  1. Nagrzej piekarnik do 175℃.
  2. Usmaż boczek na maśle do chrupkości. Dodaj szpinak.
  3. Ubij razem jajka i śmietanę, a następnie wlej do naczynia żaroodpornego nasmarowanego masłem.
  4. Dodaj na wierzch boczek, szpinak i ser, a następnie piecz przez 25-30 minut.
  5. Jako dodatek proponujemy surówkę z białej lub czerwonej kapusty lub inną kompozycję warzyw, które lubisz najbardziej.

Nutrition Facts

Fat: 79% / Protein: 19% / Carbohydrate: 2%
Carbohydrates per serving: 3 g


Ketodietetyk