Frittata ze świeżym szpinakiem
Ingredients
- 2 jajka
- 65 ml bitej śmietany
- 55 g świeżego szpinaku
- 40 g boczku lub kiełbasy pokrojonej w kostkę
- 40 g tartego sera żółtego
- ½ łyżki stołowej masła (do smażenia)
- sól, pieprz
Instructions
- Nagrzej piekarnik do 175℃.
- Usmaż boczek na maśle do chrupkości. Dodaj szpinak.
- Ubij razem jajka i śmietanę, a następnie wlej do naczynia żaroodpornego nasmarowanego masłem.
- Dodaj na wierzch boczek, szpinak i ser, a następnie piecz przez 25-30 minut.
- Jako dodatek proponujemy surówkę z białej lub czerwonej kapusty lub inną kompozycję warzyw, które lubisz najbardziej.
Nutrition Facts
Fat: 79% / Protein: 19% / Carbohydrate: 2%
Carbohydrates per serving: 3 g